Ραδιοφωνικές εκπομπές

Οι εκπαιδευόμενες του προγράμματος Πολίτες Του Κόσμου συζητούν για την υγεία και πιο συγκεκριμένα για τα κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία με την καλεσμένη τους, Χαρά Ματσούκα

H ομάδα των εκπαιδευόμενων "Πολιτών του Κόσμου" για την ψυχική και συμβουλευτική υποστήριξη μας μιλά για το από ποιούς φορείς μπορεί να βρει ένας μετανάστης ή μετανάστρια που έρχεται στον ελλαδικό χώρο μια ψυχολογική ή συμβουλευτική στήριξη και με καλεσμένο τον κ. Μ. Αττάλα, μετανάστη από την Αίγυπτο, αναλύουν αυτό το θέμα.

H ομάδα των εκπαιδευόμενων "Πολιτών του Κόσμου" για την υγεία, μας μιλά για την ΚΥΑ που έχει να κάνει με τη θέσπιση βιβλιάριου υγείας ανασφάλιστου και με καλεσμένες την κ. Ε. Σπαθανά, σύμβουλο αναπληρώτριας υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, και την κ. Χ. Ματσούκα, διευθύντρια του αιματολογικού τμήματος του γενικού νοσοκομείου "Αλεξάνδρα" και ιδρυτικό μέλος του Κ.Ι.Φ.Α. Αθηνών, συζητούν σχετικά με αυτό το θέμα.

Η ομάδα εκπαιδευόμενων "Πολίτες του Κόσμου" για την υγεία μας μιλά για τους μετανάστες και την ψυχική υγεία και σε τηλεφωνική σύνδεση με τον κ. Γκιωνάκη από το κέντρο ημέρας ΒΑΒΕΛ συζητούν σχετικά με αυτό το θέμα.

Η πνευμονολόγος Χρύσα Μπότση και η αναπτυξιακή ψυχολόγος Κορίνα Χατζηνικολάου συζητούν για το πρόγραμμα προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο οποίο συνεργάζονται και για Ινστιτούτο Υγείας Του Παιδιού.

Η Α. Μπαλάντινα, ανθρωπολόγος και πολιτισμική διαμεσολαβήτρια στο πρόγραμμα HProlipsis, μας μιλά για την υγεία, τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού και το πρόγραμμα HProlipsis.