Ραδιοφωνικές εκπομπές

Ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Βαλλιανάτος συζητάει για το πως αναλαμβάνει την εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων της ομάδας Πολίτες Του Κόσμου στο θέμα της δημοσιογραφίας και της συμμετοχής τους στις εκπομπές.

H ομάδα των εκπαιδευόμενων "Πολιτών του Κόσμου" με καλεσμένη την κ. Ε. Νομικού, που διδάσκει ελληνικά, μας μιλούν για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στους ενήλικες μετανάστες, για τα προγράμματα Στέκι Μεταναστών και Πίσω Θρανία, για τις εξετάσεις των ελληνικών και για τη διαβούλευση του κώδικα ιθαγένειας.

H ομάδα των εκπαιδευόμενων "Πολιτών του Κόσμου" για την νομοθεσία νομιμοποίησης μας μιλά για τον κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και με καλεσμένο τον κ. Η. Χρονόπουλο, προϊστάμενο της διεύθυνσης αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, συζητούν σχετικά με αυτό.

Η κ. Χ. Μαργιώτη και η κ. Β. Αραβανή, δασκάλες στο ανοιχτό σχολείο μεταναστών, θα μας παρουσιάσουν αυτό το σχολείο και ο πακιστανός μαθητής Οζουμπάιρ θα μας πει την εμπειρία του.

Το θέμα της εκπομπής είναι η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, για την οποία συζητάει ο θεολόγος καθηγητής και σχολικός σύμβουλος Άγγελος Βαλλιανάτος.

Η ομάδα εκπαιδευόμενων "Πολίτες του Κόσμου" που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μεταναστών μας μιλάει για την ψήφιση του νέου κώδικα ιθαγένειας και για τα δικαιώματα των παιδιών στην υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα.