Το έργο

Ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα που αφορούν στους μετανάστες, αναπαραγωγή και ευρεία διανομή δομημένου έντυπου, ηχητικού και οπτικοακουστικού υλικού

Στόχος του προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» είναι η παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών με θεματολογία που αφορά άμεσα τους πολίτες τρίτων χωρών. Μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος, γίνεται προσπάθεια εξοικείωσης των μεταναστών σε θέματα ραδιοφωνίας και ευρύτερα τεχνικών παραγωγής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση 24 μεταναστών-στριών και 20 γηγενών σε θέματα ραδιοφωνίας και σε Πολυπολιτισμικά Μέσα Ενημέρωσης (Community Media), με σκοπό την ενεργή συμμετοχή τους στην παραγωγή των ίδιων των εκπομπών.

Τι θέλουμε να πετύχουμε; Έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών τρίτων χωρών για θέματα που τους αφορούν. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γηγενούς πληθυσμού για περιπτώσεις κοινωνικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός πολιτών τρίτων χωρών στη χώρα μας. Εξοικείωση των πολιτών τρίτων χωρών σε θέματα ραδιοφωνίας και ευρύτερα τεχνικών παραγωγής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου μέσα από αυτές να αποκτήσουν τις δικές τους εκπομπές/ παραγωγές. Ενημέρωση μέσα από τις εκπομπές για θέματα που αφορούν στην υγεία, εργασία, εκπαίδευση, στέγαση, δημόσια διοίκηση, νομική και διοικητική πληροφόρηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ζητήματα διαφορετικότητας και ρατσισμού, ελληνική ιστορία, σύστημα διακυβέρνησης, κ.α. Ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ πολιτών τρίτων χωρών και Ελλήνων, μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους κατά την υλοποίηση των ραδιοφωνικών προγραμμάτων.
Ποες είναι οιΔράσεις του Έργου; ; Εκπαίδευση 24 πολιτών τρίτων χωρών και 20 Ελλήνων σε θέματα ραδιοφωνίας, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να υλοποιήσουν ραδιοφωνικές εκπομπές και να είναι σε θέση να αναπτύξουν και να προωθήσουν Πολυπολιτισμικά Μέσα Ενημέρωσης. Σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών με τίτλο «Πολίτες του Κόσμου» που θα παρουσιάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5FM από τις αρχές Μαρτίου 2015 και θα ενημερώνουν τους ακροατές για θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων στα προαναφερθέντα πεδία ενημέρωσης. Παραγωγή ενός Πολύ-οδηγού σε οχτώ γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Σουαχίλι, Αλβανικά, Ρώσικα και Παντζάμπι-Ουρντού) με πληροφορίες, συμβουλές και οδηγίες για όλα τα παραπάνω θέματα. Παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα εξοικειώνει μέσω πρακτικών τους υπηκόους τρίτων χωρών με θέματα ραδιοφωνικής παραγωγής.
Πως μπορείς να είσαι ενεργό μέλος στο πρόγραμμα και να ωφεληθείς; Aν είσαι μέλος μεταναστευτικής κοινότητας ή μέλος Μ.Κ.Ο., μπορείς να εκπαιδευτείς μεταξύ άλλων σε θέματα ραδιοφωνίας, τεχνικών μέσων παραγωγής, ιστορίας, δεοντολογίας και δικαίου των ΜΜΕ, σε εφαρμογές ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, σε μοντέλα πολυπολιτισμικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, σε ραδιοφωνική παρουσίαση, στο δημόσιο λόγο κλπ. Αν είσαι Πολίτης Τρίτης Χώρας, συντονίσου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5FM κάθε απόγευμα για να ακούσεις την εκπομπή «Πολίτες του Κόσμου» να διατυπώσεις ερωτήματα και σχόλια και να πάρεις ζωντανά απαντήσεις σε θέματα που αφορούν στη καθημερινότητά σου. Αν είσαι ενεργός πολίτης, ενημερώσου, άκουσε τις ραδιοφωνικές εκπομπές και λάβε μέρος στη ζωντανή επικοινωνία θέτοντας ερωτήματα και απόψεις. Αν είσαι Μεταναστευτική Κοινότητα, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, Φορέας Αποκεντρωμένης Διοίκηση ή φορέας που σχετίζεται με το αντικείμενο, προμηθεύσου δωρεάν τον Πολύ-Οδηγό.
Ακολούθησέ μας στο Twitter
@politeskosmou
Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook
Πολίτες του Κόσμου

“Το έργο 1.4.β/13 «Ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα που αφορούν στους μετανάστες, αναπαραγωγή και ευρεία διανομή δομημένου έντυπου, ηχητικού και οπτικοακουστικού υλικού» υλοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης π.τ.χ, με την συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είναι συνολικού προϋπολογισμού 289.772,50 Ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 95% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 5% από Εθνικούς Πόρους»